Life Hack

JENIS KERTAS KAD KAHWIN

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Harga kad kahwin Murah adalah utk material 260 artcard + Aquoes..

Memilih jenis kertas yang sesuai juga penting dalam mempromosi perniagaan kerana jenis material akan memberikan kesan yang berbeza terhadap promosi kita. Dibawah adalah sedikit panduan mengenai jenis kertas dan kemasan untuk bahan cetakan.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”DIBAWAH ADALAH SEDIKIT PANDUAN MENGENAI JENIS KERTAS UNTUK BAHAN CETAKAN:” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text text_larger=”no”]

1) Kertas Simili Paper


Umumnya kertas jenis ini terdapat dalam beberapa ketebalan yang berada dipasaran, biasanya 80gsm dan 100 gsm. Kualiti kertas sama seperti kertas A4 biasa yang kita guna untuk fotostat dan cetak dokumen pejabat dan sebagainya.

Kertas ini tidak berkilat dan sesuai jika kita ingin menggunakan cop setelah cetakan atau menulis menggunakan ballpen atau pen dakwat basah seperti borang tempahan, maklumat ahli, brosyer dengan maklumat tempahan.

Printing Letterhead

Jenis ketebalan 
Simili Paper: 80gsm, 100gsm, 120gsm

2) Art Paper/ Artcard

Kertas jenis ini lebih tebal sedikit dari kertas simili, sesuai untuk kegunaan kad jemputan atau poskad. Sedikit licin dari kertas simili tetapi masih boleh menulis dengan ballpen dan cop di atasnya.

Printing Kad Kahwin

Jenis ketebalan 
Artpaper: 100gsm, 120gsm, 150gsm
Artcard paper: 260gsm, 310gsm

3) Ivory (230 gsm)

Kertas Ivory White 230 gsm adalah sedikit nipis berbanding 260 gsm art card. Kad jenis ini adalah tidak licin dan sedikit mahal berbanding Art Card.

4) Fine Linen/Fine Vein/Modern Embossed (230 gsm)


Kertas-kertas jenis ini mempunyai berat 230 gsm. Masing-masing mempunyai teksture yang berbeza dan nampak mahal. Dan memang benar, jenis kertas ini adalah lebih mahal berbanding Art Card dan Ivory kerana kualitinya.

5) Platinum White (250 gsm)


Jenis kertas ini adalah yang termahal berbanding yang lain. Ia mempunyai tekstur yang berkilauan seakan ‘platinum’.

6) Kertas PVC 200gsm


Material tahan lasak, tidak mudah koyak dan kalis air. Amat sesuai untuk kadnama atau poster yang ditampal di luar bangunan. Oleh kerana ia kalis air, ia juga kalis dakwat basah, jadi dakwat yang paling sesuai seperti ballpen atau ‘permanent maker’ digunakan untuk menulis di atasnya.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Nak Tempah Kad Kahwin?” shape=”square” style=”flat” color=”black” add_button=”right” btn_title=”Tempah Sekarang!” btn_style=”flat” btn_color=”danger” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-arrow-right” add_icon=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-bullhorn” i_color=”orange” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.mads.my%2Fkad-kahwin-murah%2F|||”]Printing kad kahwin dengan kami, Offer sehingga 40% dan PERCUMA sehingga 5 item untuk anda.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]